Over Curso Catalina

 Wie ben Ik

Mijn naam is Catalina Silva en ik ben geboren in Chili. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Beverwijk. Op 17 jarige leeftijd kwam ik voor het eerst terecht in de wereld van de nagelstylistes en zit nu inmiddels meer dan 30 jaar in het vak. Dit heb ik te danken aan mijn schoonmoeder, een pionier in het vak in Nederland, Esmé Caupain. Zij heeft mij begeleid en opgeleid tot nagelstyliste en hiermee bijgedragen aan de kennis die ik verspreid via de cursussen die ik geef. Toen ik begon met werken bij Esmé Nails heeft zij mij de basistechnieken geleerd, fijne kneepjes en trucjes die over het algemeen niet bekend zijn en zich hebben bewezen over een tijdbestek van meer dan 40 jaar. Ze was namelijk niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Deze mentaliteit is ook op mij overgebracht en ik heb op deze manier door de tijd vele tevreden klanten gehad, alvorens ik begon met het geven van cursussen. Toen ik besloot op eigen benen te staan ben ik een aantal keer van locatie naar locatie verhuisd. Hetzij in Amsterdam, hetzij Haarlem en zelfs in mijn woonplaats Beverwijk. Tijdens deze periode en ook nu is er een groep klanten die iedere keer weer terugkomt, ik ben deze mensen dan ook zeer dankbaar. Hoewel ik inmiddels nog weinig klanten behandel, zullen zij altijd welkom zijn omdat het zeer belangrijk is de mensen te koesteren die je al die jaren trouw zijn gebleven.

Beauty Links Biz

In 2010 jaar ben ik met Ida Onrust begonnen met Beauty Links Biz . We hadden een pand in het centrum van Amsterdam. Hoewel het geen toplocatie was leek het van binnen op een paleisje. Met Beauty Links Biz konden zelfstandig ondernemers faciliteiten huren voor het uitvoeren van schoonheidsdiensten. We hadden specialisten van allerlei sectoren samen op één plek. Tijdens deze jaren heb ik veel geleerd over alles buiten het vak van nagelstyliste om. Deze periode had pieken en dalen en zodra ik besloot om me richten op cursussen had ik genoeg ervaring om mensen op te leiden tot nagelstyliste als werknemer, als ZZP’er en nu ook als bedrijfseigenaar.

Cursussen

In het verleden (ongeveer 10 jaar terug) heb ik ook cursussen gegeven. Dit was echter een flinke opdracht zonder de kracht van het internet en social media en besloot hiermee na enige tijd ook te stoppen. Nu in 2014 zijn de kansen echter enorm. Met alle kennis die ik heb opgedaan over marketing en social media was het bereiken van klanten en uitbreiden van mijn kringen een fluitje van een cent. Ik besloot me daarom ook vrijwel volledig te focussen op de cursussen.